Oorlelcorrectie bij Huisarts H.W. Wybenga

Correctie uitgescheurde oorlel

Een oorlelcorrectie is een veel voorkomende eenvoudige ingreep bij een gescheurde oorlel, uitstekende oorlel en te grote oorlel. Ingescheurde of uitgerekte oorlellen kunnen ontstaan door het jarenlange dragen van oorbellen. Huisarts H.W. Wybenga heeft een eigen methode voor het behandelen van uitgescheurde oorlellen. Hij bepaalt of een oorlelcorrectie bij u mogelijk is en of het door u gewenste resultaat bereikt kan worden. Daarna kunnen aan de hand van een oorlelcorrectie uw oorlellen hersteld worden. De ingreep vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Het is voor u dan zelfs mogelijk om na enkele maanden weer opnieuw gaatjes in uw oorlellen te laten brengen.

Oorlelcorrectie prijs

Oorlelcorrectie kost 275 euro per herstelde oorlel. Een zorgverzekeraar vergoedt de kosten alleen als een duidelijke medische indicatie bestaat. Vaak is dit niet het geval en betaalt de klant het zelf.

Correctie van door tubes of discs uitgerekte oorlellen

Deze ingreep vergt gezien de grote variatie van uitrekking vaak een individuele aanpak. De kosten van de ingreep variëren daardoor van 275 euro voor de meest eenvoudige aanpassing tot 450 euro voor bewerkelijke reconstructies per oorlel.

image1 image3

*Situatie voor en 1 week na de ingreep (publicatie met toestemming betrokkene)*

De ingreep

Een oorlelcorrectie gebeurt onder lokale verdoving. De verdovingsvloeistof wordt in de oorlel gespoten via een naald. Dit kan een beetje branderig aanvoelen. U heeft geen pijn tijdens de ingreep door de verdoving. U zult dus merken dat de chirurg bezig is, maar nogmaals zonder dat u pijn daarbij heeft.

Sommige mensen willen de oorlelcorrectie niet bewust meemaken en kiezen daarom voor een algehele narcose. Nu is een oorlelcorrectie een relatief eenvoudige ingreep en dan is een volledige narcose wel wat drastisch, maar voor sommigen weegt de angst tijdens de operatie nu eenmaal zwaarder. Nadeel van de volledige narcose is wel dat u langer in de kliniek moet verblijven en dat u meer last van de narcose kunt hebben in de vorm van misselijkheid en vermoeidheid. Bovendien wordt de behandeling dan veel duurder.

Bij de ingreep om een te grote oorlel te corrigeren, zal met een kleine incisie (insnijding) een stukje oorlel worden verwijderd. Een uitstekende oorlel kan ook door middel van een kleine incisie en hechting weer recht gezet worden. Bij een gescheurde oorlel door bijvoorbeeld een ongeluk met een oorbel, is de behandeling vooral gericht op het hechten van de kapotte oorlel. Als het mogelijk is zal er op een zo onzichtbaar mogelijke plaats gehecht worden, bijvoorbeeld onderaan de oorlel of aan de rand van de oorlel. Na de operatie zullen de hechtingen worden afgeplakt met een kleine pleister.

Na de ingreep

Een oorlelcorrectie is een redelijk kleine ingreep. Na de ingreep kunt u dan ook vaak meteen naar huis. Er zijn weinig dingen waar u rekening mee dient te houden. De hechtpleister beschermt de wondjes van de operatie voldoende. Deze pleister zal na een week weer verwijderd worden. 

Het resultaat

Het resultaat verschilt per huidtype, maar over het algemeen zullen de littekentjes van de behandeling na verloop van tijd vaak nauwelijks zichtbaar zijn. In het geval van een behandeling van een uitgescheurde oorlel, zullen de littekentjes op een meer zichtbare plek zitten. Na een herstelperiode van een paar maanden zijn de huid en onderligggende structuren weer sterk genoeg om eventueel nieuwe gaatjes voor oorbellen door te laten schieten.

Meer informatie

Heeft u na het lezen van deze informatie of na de operatie nog vragen? Klik hier om contact op te nemen en wij bellen u vrijblijvend terug.

Advertenties