Veelgestelde vragen

 Welk tarief rekent Huisarts Behandelcentrum Hoorn voor de bovenooglidcorrectie voor beide ogen?

De totale kosten van de behandeling bedragen vanaf 1 februari 2020 € 650,-

De intake is vrijblijvend.

Over het algemeen wordt deze ingreep niet vergoed door de zorgverzekeraar. Als ooglidcorrecties door uw zorgverzekering wèl worden vergoed, bijvoorbeeld omdat u daarvoor aanvullend verzekerd bent, is het zinnig eerst aan uw verzekeraar te vragen of dat ook geldt als u dat in het huisartsbehandelcentrum laat doen. U kunt, in het geval dat uw verzekeraar alleen de plastisch chirurg betaalt, er om financiële redenen dus beter voor kiezen om de ingreep bij een plastisch chirurg te laten doen. U moet dan uw huisarts vragen of hij of zij u wil verwijzen. Bedenk wel dat u in dat geval wel het eigen risico moet betalen.

Kan ik na een ooglidcorrectie de volgende dag weer aan het werk?

Dat is mogelijk. U dient er rekening mee te houden dat het gebied rond uw ogen na de ingreep rood en opgezwollen zal zijn. Eventuele bloeduitstortingen verdwijnen doorgaans binnen twee weken. Zwellingen zijn na een week of zes tot acht verdwenen.

Waarom is een kleine chirurgische ingreep uitgevoerd door een huisarts minder kostbaar dan in ziekenhuis of kliniek?

Huisarts Behandelcentrum Hoorn kan gebruik maken van de reeds bestaande faciliteiten en behandelkamers van praktijkgebouw Velius’ Hoed en kan daarom concurreren met ziekenhuis en kliniek.

Mag een huisarts ingrepen doen die doorgaans worden uitgevoerd door plastisch chirurg of oogarts?

Elke BIG geregistreerde arts mag de geneeskunde in volle omvang uitoefenen. Een huisarts mag kleine chirurgische ingrepen uitvoeren als hij zich hierin heeft bekwaamd. Huisarts H.W. Wybenga legt zich al vele jaren toe op kleine chirurgische verrichtingen in de huisartsenpraktijk. Hij heeft zich bekwaamd in het uitvoeren van bovenooglidcorrecties onder begeleiding van collega huisarts J.W. van den Dool, mede-auteur van het hoofdstuk over ooglidcorrecties van het Handboek verrichtingen in de huisartspraktijk van het Nederlands Huisartsen Genootschap.