Oor stretchen

oorlel strecthen

 

 

 

 

 

Oor stretchen is, wanneer je een bestaande piercing uitrekt tot een groter gat. Vaak gebeurt dit in de oorlellen. Je kunt je oren zelf stretchen, maar je kunt het ook laten doen. Of je stretchers weer terug groeit naar een normaal oorbelgaatje, hangt van verschillende factoren af:

  • Hoe rekbaar je oorlel is
  • Of je niet te snel gestretcht hebt
  • Hoe lang je de piercing al hebt
  • Of je je piercing goed hebt verzorgd

Het risico bij het stretchen van je oor is dat er een kans bestaat dat het nooit meer helemaal een normaal oorbelgaatje wordt. Als je je oorpiercing gaat stretchen zul je geduld moeten hebben. Je kan beter te lang wachten met een volgende stretch dan te snel gaan. Dit omdat in een te snel gestretchte oorlel littekenweefsel gaat groeien, dit littekenweefsel maakt niet alleen dat een plug of tunnel oncomfortabel aan kan voelen, verder stretchen bemoeilijkt of zelfs onmogelijk maakt,  maar kan ook het laten dichtgroeien van een gestretchte oorlel belemmeren.

Dichtgroeien

Als we het hebben over oorlel stretchen, is er altijd de vraag ‘Kan een gestretchte oorlel weer dichtgroeien? in de meeste gevallen is het antwoord hierop ‘ja’. Maar dit hangt van verschillende factoren af:

  • Te snel: als je te snel hebt gestretcht loop je risico dat er littekenweefsel ontstaat. Dit littekenweefsel kan het dichtgroeien van je oorlel belemmeren of ervoor zorgen dat je oorlel scheef komt te staan.
  • Iedereen is anders: Bij de één groeit het sneller terug dan bij de ander.
  • The point of no return: Wanneer je jouw oorlel boven de stretch boven de 6 mm stretch, wordt het het permanent. Vanaf deze maat wordt het steeds onwaarschijnlijker dat je oorlel op een natuurlijke manier weer dichtgroeit.

Piercing te snel opgerekt.

Als je jouw piercing te snel hebt opgerekt, loop je het risico dat de piercing gaat scheuren. Je kunt dan geen oorbellen meer dragen en bovendien is zo’n gespleten oorlel niet zo mooi. Gelukkig is dat met een kleine ingreep prima te verhelpen. Doormiddel van oorlelcorrectie onder lokale verdoving kun je gewoon weer je lievelingsoorbellen in.Wil je meer weten over hoeveel zo een ingreept kost en wat er allemaal bij komt kijken? Klik dan hier.

 

Advertenties